Γράφει ο Σταμάτης Κλαδάς επέκταση
Πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός της χώρας μαζί με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κ. Νότη Μηταράκη έκαναν λόγο από τον Έβρο για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο από τα 27 στα 35 χιλιόμετρα για να αποτρέψει τα κύματα λαθρομεταναστών, που εισβάλλουν στην Ελλάδα από τον ποταμό.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον ευρωβουλευτή κ. Δημήτρη Παπαδημούλη να ζητά μέσα από το ευρωκοινοβούλιο να περικοπούν τα κονδύλια προς την Ελλάδα για την οχύρωση των συνόρων .
Μία κίνηση που δείχνει κατά πόσο η αντιπολίτευση υπερασπίζεται την εθνική μας κυριαρχία. Ποιον συμφέρουν αλήθεια τα ανοιχτά σύνορα στον Έβρο?

Πολλές φορές έχει γίνει λόγος από τα κόμματα της αριστεράς για το θέμα της προστασίας των συνόρων καθώς η κατάργηση των συνόρων αποτελεί μία πάγια θέση της αριστερής ιδεολογίας θεωρώντας τα σύνορα ένα δημιούργημα του αστικού κράτους. Αυτό φαίνεται και με τη στάση του κ. Τσίπρα που μπροστά στις κάμερες δήλωσε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, δείχνοντας πλήρη άγνοια για τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, καθώς και με το πρόσφατο αφήγημα της μικρής Μαρίας που πέθανε επειδή εγκλωβίστηκε σε νησίδα του Έβρου. Δεν κάνει καμία εντύπωση η στάση που κράτησε η αντιπολίτευση για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο.
Το έργο αυτό διασφαλίζει ένα κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας βάζοντας ένα τεχνητό εμπόδιο σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία (γι΄ αυτό και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανάγουν τον φράχτη σε εθνική απειλή για την Τουρκία), αλλά διασφαλίζει και την οχύρωση από τα κύματα των λαθρομεταναστών.
Επομένως το να κλείνεις την σήμερον ημέρα τα σύνορα είναι μια πράξη πατριωτική, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος, για μια χώρα που βάλλεται από την τουρκική επιθετικότητα αλλά και την υπογεννητικότητα. Εν κατακλείδι συμπεραίνουμε ότι ο φράχτης στον Έβρο είναι μία επιβεβλημένη ανάγκη όχι μόνο για την άμυνα της Ελλάδας αλλά για να δείξουμε επιτέλους ότι η Ευρώπη δεν είναι ένα «ξέφραγο αμπέλι» και ότι τιμάμε το καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε από αρχαιοτάτων χρόνων τα σύνορα της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
επέκταση επέκταση επέκταση